Zadelaanpassen – Creatieve lederbewerking – Herstellingen

Zadelaanpassen

Steeds een idee beter

Boek een dag
Geen geheimen
rond zadelpassen


zie verder onderaan

Uw zadelpascoach voor alle merken en alle paarden. Het nakijken van westernzadels en pasvorm is ook mogelijk.
Uw zadelmaker voor allerhande herstellingen en uiteraard aanpassingen zoals flocking, re-flock en een handige begeleiding.
Uw zadelpasser voor Stübben in het noorden van België alsook
het zuiden van Nederland.
Uw trainer/lesgever voor de begeleiding van een optimaal gezond lopend paard, zowel fysiek als mentaal.

Er ontstaat wel wat onzekerheid rond het thema paardrij-uitrusting in de huidige tijden van overvloed aan digitale informatie of beïnvloeding. Daar waar vroeger de naaste omgeving zijn mening gaf, kan men nu veel informatie van over de hele wereld opzoeken. Wat dan relevant is voor jouw eigen specifieke situatie wordt snel onduidelijk of er ontstaan net nog meer problemen. Soms worden er angsten (onbewust) aangewakkerd, of er wordt op korte termijn beloofd en 'genezen' en kwetsuren of gevolgen worden verschoven. Niet doordachte oplossingen leiden naar verdere problemen, die soms zwaarwegende gevolgen veroorzaken en een lange correctiefase met zich meebrengen.
Het zadel heeft een enorme invloed op de bewegingsafloop van het paard. Hoe beter de bewegingsafloop tijdens het rijden, hoe gezonder het paard. Dit geldt voor alle niveau's. Natuurlijk spelen een goede en gezonde training, een correcte begeleiding door de DA en een juiste hoefbewerking hierbij een evenredige rol.

Mijn lange zoektocht naar de oorzaak van problemen bij mijn merrie heeft mij ertoe aangezet mij te verdiepen in het verhaal rond zadels en zadelpasvorm. Doorheen de ervaringen die ik intussen gewonnen heb, is mijn passie nog sterker gegroeid om niet alleen te begeleiden bij de zoektocht, maar ook iedereen zoveel mogelijk bij te brengen. Als functioneel zadelpascoach help ik jou, dat je zelf beter kan beoordelen wat er gebeurt en wat belangrijk is voor jouw paard en jou. Vaak wordt er ook over het hoofd gezien hoe belangrijke een goede pasvorm van het zadel is voor de ruiter. Wordt de ruiter niet correct gezet of voelt zich niet goed of veilig in het zadel, dan heeft dit een grote impact op de pasvorm voor het paard.
Een dagje ‘geen geheimen rond zadelpassen’ kan ook interessant zijn. Zie onderaan de pagina…

Een nazicht van jouw huidige zadel of de begeleiding bij de zoektocht naar een nieuw zadel vertrekt vanuit het thema zadel, maar is ook holistisch. Dit kan ook niet anders; bv heeft jouw paard pijnlijke voeten, zal het ook niet onder het beste zadel optimaal kunnen lopen. Belangrijke aandachtspunten uit de anatomie en biomechanica, de lichamelijke als geestelijke gesteldheid van het paard en kennis van de ruiter, maar ook budgettaire mogelijkheden worden mee in de overwegingen getrokken en uitvoerig besproken.

Vaak kan het zadel omgebouwd en aangepast worden om het paard en de ruiter een zekere mate van harmonie te geven. Dit kan bv als er verwacht wordt dat door een betere training/beter zadel/betere huisvesting het paard terug zal veranderen. Of het paard is sterk veranderd en is het nodig het zadel aan te passen.
Wanneer zulke maatregelen de moeite waard zijn of wanneer het gewenste doel niet bereikt kan worden, wordt samen met jou beoordeeld.
Als onafhankelijk zadelpascoach krijg je steeds een faire inschatting en begeleiding met voornamelijk betrekking op het welzijn van het paard! Rijstijl-overkoepelend en onafhankelijk.

Onafhankelijk? Maar u verkoopt toch ook zadels? Bent u dan nog zo onafhankelijk? 
Daadwerkelijk bied ik de begeleiding om een Stübben-zadel te kopen. Enkele zadels zijn ter beschikking om uit te proberen en je hebt hulp met de juiste afmetingen voor jou en jouw paard.
Persoonlijk vind ik het erg fijne zadels waarbij ook de prijs-kwaliteitverhouding past. Niet te veel poespas, maar toch zoveel mogelijkheden dat ook het ruiterhart er plezier aan heeft. En natuurlijk vooral: ze zijn goed aanpasbaar op vele paardenruggen. Afhankelijk model kan de basisboom naargelang de behoeftes van het paard aangepast worden bij bestelling. De latere aanpassingsmogelijkheden zijn genoeg om de normale veranderingen van een paard doorheen zijn/haar leven mee te kunnen volgen.  Zo zijn de kussens en flocking zo opgebouwd dat er een veerkrachtige en zachte puffer tussen ruiter en paard ontstaat. Ik persoonlijk ben helemaal gek op de nieuwe soort wol, die er nu inzit.
Waarom een Stübben-zadel en geen ander nieuw, modern, het beste volgens de één of andere reclame? Erg veel zadels zijn bij bestelling aanpasbaar aan de noden van uw paard. De voorkeuren van de eigenaar spelen een grote rol en natuurlijk de kennis van de zadelpasser. Het beste zadel kan verkeerd worden aangepast. De kennis van de zadelpasser is natuurlijk het grootst over die zadels die hij verkoopt.
Wat zeker voor de Stübben-zadels spreekt, is de vernieuwing die ze enkele jaren geleden hebben doorgevoerd. De keuzemogelijkheden zijn vergroot, ze hebben hun jarenlange kennis gecombineerd met moderne inzichten, zonder zich te laten verleiden om oude inzichten overboord te gooien ivm de pasvorm voor het paard en daarbovenop hebben ze veel aangepast ivm de pasvorm voor de ruiter. Vaak wordt vergeten, dat de beste pasvorm voor het paard enkel gaat als ook de ruiter goed gezet wordt door het zadel. Eigenlijk, heel correct genomen, zou elke ruiter op hetzelfde paard, toch een individueel aangepast zadel moeten hebben.
Wat weerom voor de Stübben-zadels spreekt is dat bij de testzadels die we proberen de paarden niet alleen beter lopen, desondanks de maten eventueel niet kloppen, maar dit ook geldt voor de ruiter. De ruiter wordt beter in balans gezet en heeft een betere houding, desondanks de maten nog niet helemaal goed zijn.

Kijk zeker ook even op hun website: Stübben en laat je verleiden. 

 

Neem even contact op bij vragen of maak een afspraak!

 

Vol verwachting kijk ik nu ook al uit naar de Handelaars-beurs Spoga om te kijken hoe de ontwikkelingen zijn bij andere merken en jullie meer te kunnen bieden ivm zadels. Daarover volgt natuurlijk later meer.

Zadelpassen

SMALL

Controle binnen het jaar – of vaker, van hetzelfde paard met hetzelfde zadel (max 2).
Excl. eventuele aanpassingen en reiskosten.
€ 35

MEDIUM

Het eerste consult of langer dan een jaar geleden. Incl. meerdere zadels.
Excl. eventuele aanpassingen en reiskosten.
€ 45

LARGE

Een consult met een uitgebreid verslag. De veranderingen kunnen zo nauwlettend worden opgevolgd.
Excl. eventuele aanpassingen en reiskosten.
€ 50

X-LARGE

Naast het uitgebreide verslag krijgt u een bij u passende begeleiding bij de zoektocht naar een nieuw (tweedehands) zadel.
Excl. eventuele aanpassingen en reiskosten.
€ 85

Maak een afspraak of neem contact op bij vragen.

Aanpassingen van de wol, bijvullen, verminderen, veranderen kopijzer en gelijkaardig variëren tussen € 20 – € 40

€ 0.5 per gereden km vanaf 2930 Brasschaat, steeds afgerond naar 5-tal
Afstanden van meer dan 25 km te bespreken. Vaak kan er iets gecombineerd worden en de reiskosten gedeeld.

Alle informatie rond herstellingen vindt u onder herstellingen

De betaling voor een zadelpasconsult ter plaatse en bijhorende diensten zijn steeds onmiddellijk te voldoen met volgende mogelijkheden: cash, Payconic en MobilePay.

Zie de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Boek een dag
Geen geheimen rond zadelpassen

In de voormiddag veel interessante theorie. In de namiddag worden de nieuwe inzichten toegepast en bekijken we samen de pasvorm van de zadels. Afhangend van het aantal deelnemers kan een deel van de zadels worden aangepast.
De afloop van de dag kan natuurlijk worden aangepast naargelang de wensen. Dit is op voorhand af te spreken. 

Organiseer een informatieve dag bij jou op stal!

Uw zadelpascoach voor alle merken en alle paarden. Het nakijken van westernzadels is ook mogelijk.
Uw zadelmaker voor allerhande herstellingen en uiteraard aanpassingen zoals flocking, re-flock en een handige begeleiding.
Uw zadelpasser voor Stübben in het noorden van België alsook het zuiden van Nederland.
Uw trainer/lesgever voor de begeleiding van een optimaal gezond lopend paard, zowel fysiek als mentaal.

Sonja Nieländer