Zadelaanpassen – Creatieve lederbewerking – Herstellingen
Boek een dag
Geen geheimen
rond zadelpassen


zie verder onderaan

Zadelaanpassen

Steeds een idee beter

NIEUW!!

Saddlefitter voor de zadels van Stübben in het noorden van België en Zuid-Nederland

Bel even voor meer informatie of maak
meteen een afspraak

Onzekerheid rond het thema paardrij-uitrusting is niet zelden – wat kan en wil je nog geloven? Er zijn talloze methodieken een paard te zadelen en op te tuigen, evenzo als er honderden manieren bestaan om een paard te rijden. Bijna al deze uitrustingen hebben hun bestaansrecht en zoals door verschillende filosofen al geuit: wie geneest krijgt gelijk.

Soms is er echter niets te genezen, omdat er angsten (onbewust) werden aangewakkerd, of er wordt op korte termijn 'genezen' en ziekte/kwetsuren of gevolgen worden verschoven. Niet doordachte oplossingen leiden naar verdere problemen, die soms zwaarwegende gevolgen veroorzaken en een lange correctiefase met zich meebrengen.

Vaak kan het zadel omgebouwd en aangepast worden om het paard en de ruiter een zekere mate van harmonie te geven. Wanneer zulke maatregelen de moeite waard zijn of wanneer het gewenste doel niet bereikt kan worden, is kwestie van beoordeling. Als het om een beslissing rond de uitrusting gaat, spelen factoren als de toestand van de bestaande uitrusting, de wensen van de ruiter, de huidige conditie van het paard en de financiële verwachtingen over het algemeen mee. 

Het advies richt zich voornamelijk op het thema zadel, maar is ook holistisch. Dit wil zeggen dat belangrijke aandachtspunten uit de anatomie en biomechanica, de lichamelijke als geestelijke gesteldheid van het paard en kennis van de ruiter etc. mee in de overwegingen worden getrokken en uitvoerig besproken.

Een faire inschatting en begeleiding met betrekking op het welzijn van het paard staan op eerste plaats! Rijstijl-overkoepelend en onafhankelijk.

Zadelpassen

SMALL

Controle binnen het jaar – of vaker, van hetzelfde paard met hetzelfde zadel(s).
Excl. eventuele aanpassingen en reiskosten.
€ 30

MEDIUM

Het eerste consult of langer dan een jaar geleden. Incl. meerdere zadels.
Excl. eventuele aanpassingen en reiskosten.
€ 45

LARGE

Een consult met een uitgebreid verslag. De veranderingen kunnen zo nauwlettend worden opgevolgd.
Excl. eventuele aanpassingen en reiskosten.
€ 60

X-LARGE

Naast het uitgebreide verslag krijgt u een bij u passende begeleiding bij de zoektocht naar een nieuw (tweedehands) zadel.
Excl. eventuele aanpassingen en reiskosten.
€ 80

Maak een afspraak of neem contact op voor verdere antwoorden.

Aanpassingen van de wol, bijvullen, verminderen, veranderen kopijzer en gelijkaardig variëren tussen € 20 – € 40

€ 0.5 per gereden km vanaf 2930 Brasschaat, steeds afgerond naar 5-tal
Afstanden van meer dan 25 km te bespreken. Vaak kan er iets gecombineerd worden en de reiskosten gedeeld.

Alle informatie rond herstellingen vindt u onder herstellingen

Major Tune-up
Bij een major tune-up wordt uw zadel helemaal nagekeken. Niet enkel wat oppoetsen en invetten, maar ook een grondige controle.
Hierbij wordt het zadel geopend en voor zover mogelijk helemaal nagekeken op scheuren in de boom en andere eventuele problemen. Daarbij kan veel vuil en haar worden verwijderd. Losgekomen naden worden genaaid en verkleuringen bijgewerkt € 40
U ontvangt hierbij het zadelboekje. Hierin zijn alle informatie, elke verandering of herstelling en alle aanpassingen terug te vinden.
Het zadelboekje is een idee van LeatherworkS.

 

De betaling voor een zadelpasconsult ter plaatse en bijhorende diensten zijn steeds onmiddellijk te voldoen met volgende mogelijkheden: cash, Payconic en MobilePay.

Zie de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Boek een dag
Geen geheimen rond zadelpassen

In de voormiddag veel interessante theorie. In de namiddag worden de nieuwe inzichten toegepast en bekijken we samen de pasvorm van de zadels. Afhangend van het aantal deelnemers kan een deel van de zadels worden aangepast.
De afloop van de dag kan natuurlijk worden aangepast naargelang de wensen. Dit is op voorhand af te spreken. 

Organiseer een informatieve dag bij jou op stal!