Zadelaanpassen – Creatieve lederbewerking – Herstellingen

Zadelaanpassen

Steeds een idee beter

Boek een dag
Geen geheimen
rond zadelpassen


zie verder onderaan

Uw zadelpascoach voor alle merken en alle paarden. Het nakijken van westernzadels is ook mogelijk.
Uw zadelmaker voor allerhande herstellingen en uiteraard aanpassingen zoals flocking, re-flock en een handige begeleiding.
Uw zadelpasser voor Stübben in het noorden van België alsook het zuiden van Nederland.
Uw trainer/lesgever voor de begeleiding van een optimaal gezond lopend paard, zowel fysiek als mentaal.

Onzekerheid rond het thema paardrij-uitrusting is niet zelden – wat kan en wil je nog geloven? Er zijn talloze methodieken een paard te zadelen en op te tuigen, evenzo als er honderden manieren bestaan om een paard te rijden. Bijna al deze uitrustingen hebben hun bestaansrecht en zoals door verschillende filosofen al geuit: wie geneest krijgt gelijk.

Soms worden er angsten (onbewust) aangewakkerd, of er wordt op korte termijn beloofd en 'genezen' en kwetsuren of gevolgen worden verschoven. Niet doordachte oplossingen leiden naar verdere problemen, die soms zwaarwegende gevolgen veroorzaken en een lange correctiefase met zich meebrengen.

Vaak kan het zadel omgebouwd en aangepast worden om het paard en de ruiter een zekere mate van harmonie te geven. Wanneer zulke maatregelen de moeite waard zijn of wanneer het gewenste doel niet bereikt kan worden, is kwestie van beoordeling. Als het om een beslissing rond de uitrusting gaat, spelen factoren als de toestand van de bestaande uitrusting, de wensen van de ruiter, de huidige conditie van het paard en de financiële verwachtingen over het algemeen mee. 

Het advies richt zich voornamelijk op het thema zadel, maar is ook holistisch. Dit wil zeggen dat belangrijke aandachtspunten uit de anatomie en biomechanica, de lichamelijke als geestelijke gesteldheid van het paard en kennis van de ruiter etc. mee in de overwegingen worden getrokken en uitvoerig besproken.

Een faire inschatting en begeleiding met betrekking op het welzijn van het paard staan op eerste plaats! Rijstijl-overkoepelend en onafhankelijk.

Onafhankelijk? Maar u verkoopt toch ook zadels? Bent u dan nog zo onafhankelijk? 
Daadwerkelijk verkoop ik sinds kort Stübben-zadels. Persoonlijk vind ik het erg fijne zadels waarbij ook de prijs-kwaliteitverhouding past. Niet te veel poespas, maar toch zoveel mogelijkheden dat ook het ruiterhart er plezier aan heeft. Hieronder daarover meer.

Ik beschouw me verder als onafhankelijk, omdat het mij om het welzijn van de paarden gaat. Het is al moeilijk genoeg om goed rekening te houden met de veranderingen van een paard tussen de seizoenen en wegens training en leeftijd, dat het des te meer belangrijk is, om het zadel nauwkeurig te laten passen. Vele klanten zoeken bovendien eerst een tweedehandszadel. Dat kan omdat het paard nog jong is en er nog veel veranderingen worden verwacht. Of wegens een ziekteverleden. Of budgettaire overwegingen. Maar een goed passend zadel blijft belangrijk voor de gezondheid van het paard. Daarom zie ik me meer als een functioneel zadelpascoach, dan als een zadelpasser.

Wat mij voornamelijk erg bevalt bij de Stübben-zadels is de mogelijkheid het zadel bij bestelling helemaal op maat te laten maken. Niet alleen het geschikte kopijzer, maar ook de boomvorm kan worden aangepast. Daarnaast kan op voorhand de panel-flocking, de kussenvulling, zo worden voorzien, zoals ik het voor jouw paard als nodig acht. Natuurlijk kan ik dat ter plaatse ook nog aanpassen als nodig.
Waarom dan een Stübben-zadel en geen ander nieuw, modern, het beste volgens de één of andere reclame? Erg veel zadels zijn bij bestelling aanpasbaar aan de noden van uw paard en in de 'range' van vele goede zadelmerken zijn er eigenlijk geen echte uitschieters. De voorkeuren van de eigenaar spelen een grote rol en natuurlijk de (ook algemene) kennis van de zadelpasser. Het beste zadel kan verkeerd worden aangepast.
Wat zeker voor de Stübben-zadels spreekt, is de vernieuwing die ze enkele jaren geleden hebben doorgevoerd. De keuzemogelijkheden zijn vergroot, ze hebben hun jarenlange kennis gecombineerd met moderne inzichten, zonder zich te laten verleiden om oude inzichten overboord te gooien ivm de pasvorm voor het paard en daarbovenop hebben ze allerhande aangepast ivm de pasvorm voor de ruiter. Vaak wordt vergeten, dat de beste pasvorm voor het paard enkel gaat als ook de ruiter goed gezet wordt door het zadel. Eigenlijk, heel correct genomen, zou elke ruiter op hetzelfde paard, toch een individueel aangepast zadel moeten hebben. Het valt me op dat ookal past een Stübben nog niet 100% op het paard (bv bij een testzadel) wordt de ruiter al een heel deel beter in balans gezet en is de houding al veel beter dan bij het voorgaande zadel.

Maak gerust een afspraak om eerst even op een zadel te zitten op mijn zadelbok. Ze zitten erg aangenaam, rekening houdend met de anatomie van de ruiters (ook individueel aan te vragen bij bestelling). Of maak een afspraak om eens te rijden met een testzadel. Zelfs al past het testzadel niet optimaal vinden veel paarden het aangenaam en krijgen al meer beweging.

Kijk zeker ook even op hun website: Stübben en laat je verleiden. Bij vragen mag u mij natuurlijk steeds contacteren.

Zadelpassen

SMALL

Controle binnen het jaar – of vaker, van hetzelfde paard met hetzelfde zadel (max 2).
Excl. eventuele aanpassingen en reiskosten.
€ 35

MEDIUM

Het eerste consult of langer dan een jaar geleden. Incl. meerdere zadels.
Excl. eventuele aanpassingen en reiskosten.
€ 45

LARGE

Een consult met een uitgebreid verslag. De veranderingen kunnen zo nauwlettend worden opgevolgd.
Excl. eventuele aanpassingen en reiskosten.
€ 50

X-LARGE

Naast het uitgebreide verslag krijgt u een bij u passende begeleiding bij de zoektocht naar een nieuw (tweedehands) zadel.
Excl. eventuele aanpassingen en reiskosten.
€ 85

Maak een afspraak of neem contact op bij vragen.

Aanpassingen van de wol, bijvullen, verminderen, veranderen kopijzer en gelijkaardig variëren tussen € 20 – € 40

€ 0.5 per gereden km vanaf 2930 Brasschaat, steeds afgerond naar 5-tal
Afstanden van meer dan 25 km te bespreken. Vaak kan er iets gecombineerd worden en de reiskosten gedeeld.

Alle informatie rond herstellingen vindt u onder herstellingen

De betaling voor een zadelpasconsult ter plaatse en bijhorende diensten zijn steeds onmiddellijk te voldoen met volgende mogelijkheden: cash, Payconic en MobilePay.

Zie de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Boek een dag
Geen geheimen rond zadelpassen

In de voormiddag veel interessante theorie. In de namiddag worden de nieuwe inzichten toegepast en bekijken we samen de pasvorm van de zadels. Afhangend van het aantal deelnemers kan een deel van de zadels worden aangepast.
De afloop van de dag kan natuurlijk worden aangepast naargelang de wensen. Dit is op voorhand af te spreken. 

Organiseer een informatieve dag bij jou op stal!

Uw zadelpascoach voor alle merken en alle paarden. Het nakijken van westernzadels is ook mogelijk.
Uw zadelmaker voor allerhande herstellingen en uiteraard aanpassingen zoals flocking, re-flock en een handige begeleiding.
Uw zadelpasser voor Stübben in het noorden van België alsook het zuiden van Nederland.
Uw trainer/lesgever voor de begeleiding van een optimaal gezond lopend paard, zowel fysiek als mentaal.

Sonja Nieländer